maanantai 10. kesäkuuta 2013

Kesää ja aurinkoa 2012

Eihän tuota Ounasjoen maisemaa malta olla laittamatta näytille ja samalla hieman muistella. Tuossa ensimmäisenä ehkä kesän 2012 tyylikkäin kuva. Ei se välttämättä ole kauden paras otos, mutta sen tunnelma ja värimaailma on blogimme nimen mukainen. Melontahan antaa parhaimmillaan kiireeettömän rauhan tunteen ja luonto näyttäytyy tyynen veden pinnan tuntumasta pelin lailla moninkertaisena.

Ounasjoki - Sinettä

Viime kesä oli monen kanssakulkijan mukaan sateinen! Melojille se ei yhdentoista kajakkiretkipäivän perusteella ollut laisinkaan sellainen. Aurinko pastoi Sysmän Auhjärven neitsytmelonnasta lähtien. Oltiinpa sitä tuon jälkeen sitten Hämeenkyrön Pappilanjoella tai Kuusamon Kuntijärvellä, niin aina paistoi. Suurimmaksi osaksi nuo retket suuntautuivat luonnollisista syistä lähiseudun aurinkoisille Ounas- ja Kemijoelle. Yksi reissu tehtiin "omana" kalavetenäkin tutun Köyryn hiekkarantoja katsastamaan ja sääksen pesää bongailemaan. Kausi sai päätöksensä sattumustenkin summana iltamelontaan polttiaisten miehittämälle Sinettäjärvelle, jossa sielläkin tyynen veden pintaan aurinko loi elokuun kellastamia säteitään.




Tosinhan lienee niin, että kesä -12 oli kohtuullisen kostea. Melojilla kai kävi vain hyvä tuuri tai aika kultaa muistot. Ehkä kameran muistikorteihinkin on tarttunut tämä optimistinen mieli ja hyvien hetkien muisti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti