sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Avattiin kausi 2016

Kausi avattiin perinteen velvoittamana Norvajärven pinnalla. Perinteestä on sen verran poikettu, että viime keväinen aloitus meni kylmien vuoksi ns. kesälle. Tuolloin kaksikko bongasi Kuusamon Nilonjoen. Nyt lämmin yllätti lämmön ja vähätuulisen kelin palvojat. Aurinko porotti +24 asteen voimalla ja tuulta ei ollut nimeksikään. Hieno ja hyvätuulinen tuuleton retki siis!

 
Lähtöpaikaksi valikoitua vanha lentosataman ja saksalaisten sotilahautausmaan tuntumassa sijaitseva veneenlaskuramppi. Siitä laiskasti ja nautiskellen edettiin järven länsipuolelle ja kiertäen takaisin itärannan tuntumaan.. Lounaspaikaksi "siunaantui" seurakunnan leirikeskuksen ranta. Siinä sitä on aiemminkin eväät syöty ja syötiin kylteistä piittaamatta nytkin. Sitä kun ei seurakunnan jäsenenä ole ollenkaan asiaton vierailemaan kotoseurakuntansa palstoilla. Ja eihän aatokset muutenkaan tämän jalon harrastuksen parissa olleet ollenkaan asiattomia.

Aurinko ja peilityyni järvevenpinta on kovin petollinen yhdistelmä. Niin mahtavaa, kun melonta tuollaisessa kelissä onkin, niin piti kuitenkin muistaa malttaa mielensä. Hyvistä ja tehokkaista aurinkovoiteista huolimatta ainakin yksi nenänpää ja yksi kalju saivat punaisen värin. Siksipä oli viisautta kolmen tunnin jälkeen rantautua.

Norvajärvi (GoogleMaps)





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti