tiistai 18. elokuuta 2015

Kaupunkiretki

Elokuinen + 25 asteen lämpö kiirehti kajakkimelojakaksikon lähivesimelontaan. Aikaa ei ollut työpäivän jälkeen tuhlattavaksi kaukaisten merten etsimiseen. Näin Ounaspaviljonki valikoitui luontevaksi lähtöpaikaksi. Tavoitteeksi asetettiin lenkki Kulpinväylän kautta Kemijoelle ja siitä Lainaalta Arktikumin puiston väylää Ounasjoelle ja jotain sen suistokanavaa takaisin lähtöpaikkaan. Taidettiinpä siinä sitten innoissaan matkan pidentämiseksi Pullinpudaksen kautta Lainassaarikin kiertää

Lämpö todellakin oli hivuttautunut alkuiltaan mennessä hellerajalle + 25 astetta. Paviljongin ranta oli varsin kesäinen runsaa uimarijoukon ansiosta. Lähes kaikilla suiston hiekkasärkilläkin näytti vielä iltaseitsemän jälkeen riittävän auringonpalvojia.  Kesän lopusta viestitti ainoataan aikuistuneet ja osin parveutuneet kuluneen kesän sorsapoikueet ja paikoin ruskettuneet puiden lehdet. Niin ja tietysti kesän loppua enteilee jo hieman "syyskellastunut" auringonvalo.

Yksi ikävä ja hieman jurppimaan jäänyt huomio tuli tämän kesäisen illan lenkillä tehtyä. Se ei ihan kamalasti melojien taivallukseen vaikuttanut, paitti mitä nyt metelinä. Keljutuksen aiheutti moottoripelien koheltaminen, ja se jäi myös vähän huolestuttamaan. Vesiskootterien ja joidenkin veneiden holtittoman tuntuinen ajo varsinkin Lainaanselällä ja yleensäkin siltojen välisellä alueella aiheutti taatusti vaaratilanteita. Kuulemman mukaan takanamme harjoitelleessa SUP-melojaryhmässä oli peräaaltoihin kaaduttukin. Kaatumispaikka oli  kohtuullisen vaarallisesti nelostien siltojen palkkien vieressä. Talvella siinä on kelkoille nopeusrajoitukset, mutta nyt ei mitään sellaiseen viittavaa näkynyt. Ja jos siinä rajoitukset on, niin enimmäkseen niistä ei näytetty piittavan. No - olihan siellä muutama kohtelias ohiajajakin, jotka ymmärsivät himmata vauhtiaan. Joskin ison veneen vauhdin pudotus nostaa plaaniajoa isomman aallon. Vauhdin hiljentäminen antaa kuitenkin aina lihasvoimilla kulkeville aikaa varautumiseen ja osoittaa soutajalle tai melojalle, että kanssakulkija on nähnyt.

Ounaspaviljonki, Rovaniemi
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti