sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kesän parhaat Miekojärvellä

Melontapäivien määrä ei ole oikein tahtonut kuluneena kesänä kertyä. Onneksi sää on nyt jo hieman toista viikkoa suosinut tätäkin jaloa rentoutumisen ja liikunnan muotoa. Sade ja tuulihan ne ovat se kamalin sabotööri näille hommille. Etenkin tuuli on tullut kuluneen suven aikana hyvinkin tutuksi. Nyt sää ja vierailupaikka Miekojärven rantaan ja ulapalle natsasivat kymmenen pisteen arvoisesti. Jotenkin viimeisin puolitoista viikkoa on enteillyt jotain näin hyvää. Forecankin antamat ennusteet menivä kerrankin kohdalleen.

Miekojärvi - Google Maps

Majoittuminen ja melontojen lähtöpaikka oli Sirkkakosken puoleisella (pohjoispää) osalla Miekoa. Näin ensimmäinen melontapäivä launtaina suuntautui kuin automaattisesti Vaarasaaren kiertoon. Viime kesän tutustuminen saman saaren ympäristöön oli jäänyt vähän puolitiehen hyvän uimrannan löydyttyä. Matkaa lienee tällä kertaa mutkineen kertynyt lähemmä 20 kilometriä. Sää ei tahtonut sumuisen yön jäljiltä millään selkeytyä. Eteläinen vastatuulikin pyrki osaltaan hidastamaan matkalaisten etenemistä. Etelätuuli on onneksi näillä leveysasteilla se lempein tuulensuunta, joten rasitus ei muodotunut kovinkaan suureksi. Retki ehti Kirkonveräjälle saakkaa, ennen kuin pilviverho lopullisesti repesi. Sen jälkeen toinen puoli matkasta sujuikin enemmän auringon lämmössä ja tyyntyvässä säässä. Hieno päivä päättyi majapaikan upean saunan löylyihin ja saunalaiturin lepotuoleilla vietettyyn tunnelmalliseen hetkeen auringonlaskuineen.


Sunnuntaiaamu oli taas kohtuullisen viileän yön jälkeen sumuisen tuhruinen. Nyt maiseman peitti kuitenkin vain kevyt sumuverho, joka hälveni jo aamun aikana auringon noustua riittävän korkealta lämmittämään. Aamupalan ja majoituksen siivoamisen jälkeen kajakit työnnettiin tietysti hyvin pikaisesti vesille. Suunnaksi otettiin aiemmin tuntemattomaksi jäänyt Moinalahden perukka. Leppoisan meloskelun ohessa tutustuttiin paikalliseen mökkirakentamiseen, joka paikoin osoittatui varsin kirjavaksi ja kaavoitukseltaan tiheäksikin.

Hyvillä ja samalla hieman haikein mielin kaksikko kävi vielä ennen kotiinlähtöä lyhyellä virkistäytymisuinnilla saunalaiturin kupeessa. Toivottavasti kesä ei vielä tässä kuitenkaan ollut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti